Hoplaa. Joka viikko on ollut mielessä päivittää blogia, mutta nyt on astetta suuremmat asiat aina menneet edelle. Tässä siis pläjäys pidemmältä ajalta. Olemme kovasti treenaileet (Caralla ja Hopella omat treenit ja lajeja ties kuinka monta) eli lähes joka arki-ilta. Tekeminen on emännälle ollut henkireikä viimeiset kuukaudet. Treenien ohessa on keretty käymään myös ulkomailla ja jopa kokeissa. Lisäksi parhaalle ystävälleni ja toverilleni tuli peräti 8 vuotta mittariin! Samana päivänä Caran pennut Jeni, John, Timbe, Isla, Voitto ja Nelson täyttivät 4 vuotta. Cara ei ole vieläkään aikuinen, mutta ehkäpä jälkipolvessa on tilanne eri - tai sitten ei :)

cara%208v.jpg   cara8.jpg

jeni4.jpg

Cara 8v. ja Jeni 4v.

Kävimme Hopen kanssa Liettuassa toukokuussa. Matka tuli puolivarkain, sillä lähdimme ad-hockina kasvattajan kaveriksi pitkälle automatkalle. Reissu ei ollut turha, sillä Hope oli perjantaina erkkareissa ROP Jun + serti sekä BIS 4 Jun! Lauantaina Höpötys oli ROP Jun ja ROP ja sai toisen sertin -> tuli Liettuan juniorimuotovalioksi. Sunnuntain näyttelyissä jatkettiin samaa linjaa ROP Jun ja VSP. Itse pääsin pitkästä aikaan kehään ja hyvin Hope esiintyi, vaikka emäntä oli hihnan päässä. Raskas reissu, mutta onni oli tällä kertaa myöden.

hope.jpg    hope2.jpg

Caran kanssa olemme käyneet piitkästä aikaa tokokokeissa. Koepaikka tuli varkain, sillä saimme koetta edeltäneenä päivänä peruutuspaikan. Kokeet hieman jännitti emäntää, sillä treenit tähtäsivät vasta kesäkuun lopulla olevaan kokeiseen. Lähdimme kokeisiin siis ennemminkin tarkastamaan tasoamme, mutta kaikki osui nappiin. Alla liikkeet ja omat mietteet niistä. Paikallaolot otettiin edellisenä päivänä tottistreeneissä, edellisen keran niitä on otettu reilu vuosi sitten..

Paikalla istuminen 2min - 10: Cara tökötti kuin patsas. Kehä alkoi ½h etuajassa, joten emäntä ja koira joutuivat kehään ilman valmisteluita. Ei haitannut.

Paikalla makuu 4min 10: Malttoi odottaa oman käskyn ja maahan meno oli nopea! Jes. Ei huomautettavaa.

tauko

Luoksetulo 9: Seisominen oli Caraksi yllättävän nopea. Maahan meno ok. Tosissaan koiruli oli tässä liikkeessä.

Zeta (seiso-istu-maahan) 9: Ohjaaja keskittyi käännöksiin ja että kävelemme riittävän läheltä merkkejä. Seiso ja istu ok. Maahanmeno oli ok, mutta kun palasin kohti C haisteli maata. Katsoin tuimasti ja tuomari naurahti..

Ruutu 9,5: Huhhuh. Meni hyvin merkille ja sinkosi todella hyvin vasemmalle ruutuun. Löi heti käskystä maihin ruudun keskelle. Jes! Oma marssiminen ja loppukäskytys hyvin armeijamaista.

Tunnari 9,5!!!: Pelottavin liike ja meidän heikoin kohta. Vauhtiliikkeen jälkeen tarkka tunnari. Apua. Muistin jopa merkata meidän oman numeron tunnariin. Tunnarit olivat ympyrässä ja Cara juoksi niille rauhallisesti ja käytännössä heti nappasi OMAN ja toi minulle. ½ pistettä lähti kun luovutus olisi voinut olla lähemmäs.. Who cares! Mahdoton muuttui mahdolliseksi :)

tauko

Seuraaminen 8,5: Päivän huonoin liike eikä ihme. Tällä kertaa ei kurittomasti jättänyt perusasentoja väliin (kai). Takapään käyttö oli täyskäännöksissä, sivuliikkeissä ja peruutuksessa huono.. Yritystä ei edes juuri ollut.

Metallinouto 9,5: Heitin pienen kapulan aika kauas (tuomari nauroi kun sanoin että otamme pienen). Cara hyppäsi hyvin ja juoksi kapulalle, otti sen suuhun ja toi mulle eteen. Inhottava kapula, mutta kyllähän se tehdään, kun emäntä käskee.

Kaukot 9: Jättö ok nopea. Teki liikkeet hyvin (istu-seiso-maahan-seiso-istu-maahan). Viimeisessä maahanmenossa hieman meni vinoon ja kun palasin C:n luo hieman väisti mua.. Siitä lienee lähti 1p.

Ohjattu nouto 9,5: Arvonnassa tuli vasen noudettavaksi. Hitto, meille hieman vaikeampi (olin edellisenä päivänä harjoitellut), sillä C kiertää merkin oikealle päin. Merkille meni hyvin ehkä aavistuksen reilusti oikealle kaartaen. Käskyn saatuaan kääntyi salamana vasemmalle ja toi kapulan vauhdilla. Huh mikä suoritus!

cara2.jpg

Ensimmäinen 1-tulos evl:ssä! Täytyy kyllä sanoa, että Cara oli täydellinen ja oli niin mukana hommassa. Musta tuntuu et nyt koeliikkeet olivat eräänlaisia temppuja, joita toinen teki todella hyvässä mielentilassa. Tuomari Ossi Harjula oli symppis, liikkuri ohjasi hienosti ja liikkeet jatkui lähes samasta kohtaa kuin edellinen loppui. Ja emäntä.. noo aikalailla armeijamaisesti käskyttäen mentiin liikkeestä toiseen.

me.jpg

koirat2.jpg

koirat4%20%282%29.jpg

koirat5%20%282%29.jpg