Nopeasti on kulunut kesä mennyt ja nyt on aika siirtää katseet jo syksyyn. Kävimme viime sunnuntaina Seutulan pelloilla tekemässä jälkitreenit Caralle ja Hopelle. Tuntui uskomattoman etuoikeutetulta, että pääsin luvan kanssa hyville pelloille n. 20 min päähän kotiovelta. Eihän tällainen pitäisi olla mahdollista Helsingissä, mutta kyllä on. Treenin yhteenvetona tuli muistilistaan asioita molemmille.

  • Cara: kulmatreenejä enemmän. Itse jäljestys ja jäljen nosto meni hyvin, mutta pitkällä jäljellä oli toisen kulman kanssa hieman haastetta. Käveli siitä muina koirina yli ja etsiminen oli mitä sattui. Seuraavassa peltotreenissä siis kulmia kulmia.
  • Hope: Alussa hieman nokka nousi ja huomio kiinnittyi ympäristöön. Tarkkaa nokkatyöskentelyä ja vaikka tuuli vei hajua sivuun, kulki Hope oikein hyvin. Ensimmäinen loiva kaarre loppuun ja kulki ensin sen yli. Todella hyvin jatkoi kaarroksen loppuun asti.

Tänään meillä oli jälkitreenit metsässä Hopen veljen omistajan kanssa. Mukava pieni metsäalue, tosin sienestäjät olivat jahtaamassa tatteja samoilla seuduilla. Caralle tein janatreenin ja Hopelle jäljen (n. 20m?).

  • Cara: Yritin itse olla selvillä mitä teen, ennen kuin lähdin janoille, mutta niinhän siinä kävi, että kupletin juoni palautui ensimmäisen janan jälkeen vasta mieleen. Toinen jana oli karmaiseva (nokkospuskaan olin merkin jättänyt ja jäljen polkenut). Kolmas meni todella hyvin ja neljäs oli ok (tässäkin ohjaaja olisi voinut katsoa maastoa koiran kannalta). Cara oli hieno ja jokaiselta janalähdöltä keppi nousi muutaman kymmenen metrin jälkeen.
  • Hope: Nokka meni saman tien maahan ja vauhtia meinasi olla jo hieman liikaa. Todella nätisti käytti nokkaa jäljellä. Muutaman kerran huomio kiinnittyi ympäristön ääniin. Loiva kaarros ei tuottanut niin suurta mietintää kuin viimeksi. Nyt voidaan jättää namia hieman vähemmälle ja antaa jäljen vanhentua hieman.

Hope pääsi leikkimään veljensä Capun kanssa ja sisarruksilla oli todella hauskaa. Cara olisi kovasti halunnut osallistua pentujen kemuihin, sillä Hannan vanhempi koira Jehu ei kiinnostanut Hänen korkeuttaan niin paljoa. Seuraavat treffit sovittiin näyttelytreenien merkeissä, sillä tarkoituksena olisi viedä pentuja pentunäyttelyihin.

Tänään kuului myös Rovaniemeltä iloisia uutisia, sillä John ja Ellu olivat kilpailemassa haussa kakkosluokassa ja onnistuivat hienosti. Lopputuloksena oli HK2 1- tuloksella (m196, t89). Hieno Joonas, yhteistyö oli kuulemani mukaan ollut oikein miellyttävää ja koira oli ollut ihan liekeissä :)

Meidän syksyn treeneihin kuuluu yhä edelleen CityBelgien SM-treenit (toko), hakutreenit ja mahdollisuuksien mukaan CB:n tottistreenit. Hallitreenit alkavat syyskuun lopulla, joten treenimahdollisuus on turvattu tulevalle talvelle. Lisäksi Hopen kanssa menemme Korrien pentukurssille, jolta toivon saavani uusia ideoita tähän päivään ja tulevaan.