Helsingissä on lumet sulaneet kovaa vauhtia ja mm. jälkikausi on jo korkattu. Meidän viikkoihin kuuluu useammat treenit, mutta avaan alla muutamia asioita viime viikoilta.

11081656_10205691682878993_816659639_n.j

Tottis

Hope: Hopen kanssa on nyt treenattu tiistain hallivuoron lisäksi pari kertaa viikossa myös jossain muualla. Viretila on aika hyvä ja jäävien suhteen olen kyllä todella iloinen. Maahanmeno on super nopea ja nyt olen jo saanut muutamaa askelta otettua liikkeen jälkeen (edelleen siis teen näitä peruuttaen). Istu ja Seiso ovat myös nopeita, seiso näistä epävarmin.. Lisää vaan hassun hauskoja treenejä, ei sovi jumiutua paikoilleen.

Seuraaminen – on ihan vaiheessa. Viime tiistain treeneissä imuuttaminen oli poukkoilevaa (takapää ja koko koira pomppii jos kättä käyttää ylhäällä). Koiran rire on ok, mutta tuntuu ettei se ihan tajua mitä ollaan tekemässä. Seuraamisen aloitusasentoa ollaan otettu pallon kanssa (ehkä vähän pönöttää vieressä). Nyt kuitenkin uskallauduin kokeilemaan jäävien peruutusvaiheesta itse käännöstä oikein päin ja kappas kohta, vire + kontakti olivat todella hyvät (kädessäni oli pallo). Eli täytyy tähän seuraamiseen ottaa tämä mukaan harjoituksiin ja samalla astua jällen ulos sieltä omalta mukavuusalueelta!

Hyppy: ai ai, tekniikkaa tekniikka vaatii tämä liike. Jalat siis menevät hypyssä hyvin helposti kropan alle ja toivon, että saan Hopelle opetettua piiiitkänä hyppäämisen jalon taidon ja riemun. Ollaan menossa Esa Tapion hyppykoulutukseen.

Cara: pieni pesusieni. Toko/tottis treenejä on ollut vähän, mutta ne ovat olleet sitäkin parempia. Kentällä on otettu ruutua ja itse ruutu paikantui hyvin, mutta merkki oli vähän hukassa (olisi ollut kivempi juosta suoraan ruutuun). Pallo oli osassa harjoituksista ruudussa hiekkakuopassa ja C ei millään meinannut hoksata, että palkkahan oli siellä jo odottamassa. Hassu. Tunnari onnistui loistavasti, vaikka kapuloita oli enemmän ja muodostelma oli suoraan uusista säännöistä. Jäävät jäävät.. niissä hitaus on C:n valtti. Löysin myös uuden parhaan palkkaustavan - Berran purutyyny. Cara oli liekeissä kun pääsi iskemään hampaansa tyynyyn ja haastoi hyvin taistelemaan.

Tottisteltiin viime viikolla HSKH:n tottiskentällä ja voi hyvänen aika kun Cara oli liekeissä. Mun makuun vire oli hyvä ja Cara malttoi kuunnella ja tehdä liikkeet ihan hyvällä temmolla. Toki jäävät olivat, no hyvin hitaat. Mutta ottaen huomioon, että viimeksi on pk tottista tehty syksyllä -13, niin mummeli oli varsin mainio. Tyyny toimi hyvin palkkana myös näissä treeneissä.

11052023_10205671895304316_9658102539274

Todettakoon tähän loppuu vielä, että Helsinkiin satoi lumi viime viikolla ja se suli pois. Tänään maanantaina on räntää satanut aamusta alkaen ja maa on jälleen valkoinen..