Toukokuu on jo lähes kokonaan vierähtänyt mun lomaillessa. Ei ole ollut paljon kirjoitettavaa, sillä Cara on ollut hieman kipeänä. Nyt olo on virkeämpi niin koiralla kuin emännälläkin. Kävimme torstaina reippaalla 4h aamulenkillä Haukkalammella Nuuksiossa. Cara jaksoi hyvin pitkän hihnalenkin ja emännän mieli lepäsi mulle niin tutuissa hiljaisissa metsämaisemissa. Hieno paikka, täytyy käydä pian uudelleen.

2014-05-22%2015.12.48-normal.jpg

Carina, joka on ollut osa mun elämää jo lähes 7 vuotta.

Keskiviikkona olin pitkästä aikaa pitämässä CB:n tokokoulutusta. Tämän jälkeen otimme Caran kanssa muutamaa hauskaa ja yksinkertaista harjoitusta. Näistä yksi oli tietenkin tunnari ja se meni erittäin hyvin. Cara vähän säikähti, kun lähes ensimmäisenä tuli vastaan se oma kapula.

Käytiinhän me toukokuun alussa pitkästä aikaa tokokokeissa Inkoossa. Tuomarina oli Harri Laisi ja evl:n koirakot aloittivat päivän. Koepäivä oli tietenkin niitä kevään ensimmäisiä super lämpimiä päiviä. Vaikka koe alkoi klo9, oli puoliltapäivin ja meidän suorituksen aikaan, lämpöä jo ihan riittävästi. Emännällä kyllä hieman jännitti, varsinkin kun olimme käyneet muutamaa päivää aikaisemmin harkkatokissa Ojangossa ja käytännössä kaikissa osa-alueissa oli rutkasti parannettavaa..

Istuminen ryhmässä 10

Paikallaan makaaminen ryhmässä 8

Cara meni vierustoverin toisesta erittäin voimakkaasta ”Maahan” käskystä maahan..

Vapaana seuraaminen 8,5

Tähän olin erittäin tyytyväinen, sillä tuomari kehui Caraa paljon. Pientä kurittomuutta oli havaittavissa, sillä Cara ei vaivautunut ottamaan perusasentoa ihan jokaisessa pysähtymisessä (!!!)

Seisominen, istuminen, maahan 9

Oli oikein täpäkkä. Ohjaajalle annettiin palautetta siitä, että koko suoritus tulisi tehdä lähempää tötsiä..

Luoksetulo 8

Seisominen vahdista on edelleen hidas.

Ruutu 8

Merkille Cara meni hyvin. Ruutuun lähti suoraan, mutta poikkesi ensin hieman oikealle ja sitten kaarsi vasemmalle. Pysäytin sen ruudun viereen ja annoin uuden käskyn, jolloin meni heti ruutuun.

Ohjattu noutaminen 8,5

Cara meinasi jättää koko merkin huomiotta kun oli vasemmalle (ja noudettavalle) kapulalle suuntaamassa heti. Nopea pysäytys ja uusi käsky. Itse kapulan tuonti oli erittäin hyvä.

Metalliesineen nouto 9

Yllättävänkin reipas ja nopea nouto, vaikka ohjaajan silmään olisi saanut ottaa hieman nopeammin metallikapulan suuhun.

Tunnistusnouto 0

Tämä oli tietenkin se eka liike. Cara lähti vauhdilla tunnareille ja keskeltä haisteli oikeaan reunaan kaikki ja palatessa nappasi keskimmäisen ja toi mulle. Tietenkin se oikea oli toinen vasemmalta.. Ei siis malttanut haistella koko riviä..

Kauko-ohjaus 8,5

Pieni liike (olisikohan ollut seiso-istu kohdassa).

Yhteistulos siis 249p ja reilu 2-tulos! Olin kyllä erittäin yllättynyt ja se 7 pisteen puuttuminen 1-tuloksesta ei edes haitannut yhden liikkeen mennessä nollille. Tuo koe todisti mulle, että harjoitukset ovat olleet hyviä ja selvää kehitystä on tapahtunut reilun 2-vuoden takaisiin kokeisiin. Mekin kuitenkin kun olemme taas aktiivisemmin treenanneet tokoa vasta vuoden 2013 lopulta.. Tuomari kyseli kilpailukirjaa luovuttaessaan, että olemmeko me todella tulleet niin kaukaa (Rovaniemeltä).

10003579_10203246837239380_9103654441029

Cara 4.5. kokeiden jälkeen Inkoon maalaismaisemissa.

Alkavalla viikolla on belgianpaimenkoirien MM-kisat Tuusulassa, joten paljon kaikenlaista tapahtumaa ja kiinnostavaa suoritusta mahtuu tulevaan viikkoon. Olen menossa perjantaina katsomaan pieniä tervupentuja.. Saas nähdä vieläkö palaa lähes 3 vuoden takaiset Caran pentujen aiheuttamat olotilat mieleen.

10345756_10203120848135561_2647041847478

Jeni 5/14. Jenistä on tullut todella komea nuori herrasmies.