Vihdoinkin maltan kirjoitella meidän tokotreeneistä, sillä onni tuntuu kääntyneen - parempaan. Mulla oli auto rikki reilut 4 viikkoa ja menetimme Caran kanssa kaksi tärkeää hallivuoroa. Nämä (+ ylipäätään auton hajoaminen) söivät myös meidän treeni-intoa, kaikki treenivehkeet kun oli somasti kasassa auton peräkontissa. Tietenkin.

No mutta, auton palattua aloitin tunnarihommat pienen tauon (viime kokeista tulee 2 vuotta) jälkeen. Päätin, että tehdään tästä super hauska hajuerottelu harjoitus ensin kahdella kapulalla, sitten kolmella, neljällä jne. Cara tahtoo hieman kiihtyä pelkästään kapuloiden näkemisistä ja ahneena pikku koirana namit menee ja sen jälkeen napsitaan mahdollisimman monta suuhun. Hajuerottelu ja ”uusi temppu” on toiminut meille hyvin ja ihan selkeästi kapuloiden haistelu on nyt kivaa ja sen oikean etsiminen on mukavaa. Näitä harjoituksia olemme tehneet lähinnä kotona tai Kompassilla.

Keskiviikkona kävin CityBelgien kenttävuorolla treenaamassa. Treenin tavoitteena oli hyvä energinen suoritus ja iloinen mieli. Aloitimme seuraamisesta ja hetsasin Caraa alkuun hieman patukalla. Mummeli kuumui ja seuraaminen tuntui (tiedä sitten näyttikö myös) erittäin hyvältä. Ohjaajan moitteeksi se, että olen kangistunut omiin tylsiin kaavoihin ja treenin tarkoituksena oli olla yllätyksellinen. Tämä toimi musta oikein hyvin ja Cara silminnähden nautti virkeämmästä menosta. Patukka toimi hyvin palkkana ja välillä pidin sitä vasemmassa kainalossa ja JES sanasta palkkasin. Tämä ei kuulu mun ”normi” treeniin, mutta oon päättänyt alkaa rikkoa omaa olemista. Jo talvella sain kommenttia, että en itse ole läsnä harjoituksissa..

Otimme myös merkkiä. Alkuun annoin Caralle vihjeen tulevasta harjoituksesta, alkuasento ja käsky. Otimme alkuun pelkkää merkkin kiertoa eli JES merkin takana ja Cara juoksi takaisin + palkka. Cara niiin tykkää tästä eikä ennakoi pysäytystä. Merkin kanssa otamme paljon kiertoa ja käskystä pysähtyy saman tien.

Ruutuharjoitus alkoi ruutuun lähettämisestä 23 metrin päästä. Cara juoksi suoraan keskelle ja katsoi sieltä mua. Meinasin häkeltyä, mutta onneksi huusin JES + palkka lensi ruutuun. Tämän jälkeen otin vihjeen kautta merkille lähetyksen + pysäytyksen + ruutuun + seis. Tämä meni erinomaisen hyvin ja ruutuun meno tapahtui luotisuorana. Onneksi en menettänyt reagointikykyä ja sain palkattua hyvin. Tästä tuli todella hyvä mieli, kun harjoitus onnistui yllättävän hyvin.

Viimeinen liike oli vielä luoksetulo. Alkuun taas vihje. Maahanmeno oli super nopea (jee)! Ei haisteluita vaan tiukkaa seuraamista. Ensimmäisen luoksetulon otin ilman pysäytyksiä niin että lähellä mua JES + patukka taakse. Pysäytyksissä seisominen on edelleen hieman hidas, tähän siis tarvitsemme tehokuuria. Maahanmeno on nopea. tunnustetaan, että tämä on liike, jossa ohjaajalla meinaa välillä olla vähän hankala arvioida merkkien kohtaa + omaa käskytystä. Liike vaatii siis treeniä myös multa.

Tänään perjantaina Cara oli mulla mukana töissä ja työpäivän päätteeksi tein ruudun parkkipaikalle. Ruutuun lähetys meni merkin kautta todella hyvin molemmista suunnista. Näillä harjoituksilla on mukava aloittaa viikonloppu! Huomenna meillä on luvassa hakua metsässä, täältähän lumet on jo sulaneet. Sunnuntaina on koko päivän koirahommia, kun alkuun olemme SBPKY:n järjestämillä Belgipäivillä ja illalla on vielä hallitreenit Kirkkonummella.

Alla pari kuvaa viime viikonlopun Rovaniemen reissulta (kuvaajina Miikka ja Elina).

1911770_10152189012979765_396653325_n-no

Äiti kohta 7v. ja poika kohta 3v.

1891225_10152189013654765_902845587_n-no

Tätä mieltä Cara on oikeasti pojastaan..

1891225_10152189007834765_954059729_n-no

Cara halusi kuvaan.