Hip hei! Meidän ekat avoimen tokokisat ovat nyt takana. Saavutuksena on hyvä mieli ja hyvin väsynyt belgi :) Mulla hieman huoletti tänä aamuna lähteä kisoihin, sillä tuntui, ettemme ole treenanneet tarpeeksi. Viikolla meillä oli kolmet tokotreenit (ti, ke, to) ja kaikki treenit menivät tosi hyvin, mutta silti oli aika epävarma olo.

 

Kisapaikalle menimme klo 11 aikaan, mutta luokat olivat aikalailla myöhässä. Odottelimme ja jännäsimme. AVOimessa oli 5 koirakkoa ja me olimme viimeisinä. Paikallaanmakuu meni tosi hyvin (vaikka piilossa kyllä tuntui, että se oli elämäni pisin 3min.) Seuraaminen oli myös oikein hyvää ja jäävät erinomaisia. Luoksetulossa tapahtui ohjaajan paha katkos, jonka takia liikkeestä tuli vain 5p. Olin jotenkin ajatellut, että liikkeenohjaaja sanoo "käsky" luoksetulossa, jota sitten odottelin ja käskyn puututtua annoin käskyn itse (tietenkin merkki oli ja meni jo aikaa sitten).. Ensi kerralla siis tiedän tämänkin ja jatkossa voisin myös hieman tarkemmin kuunnella liikkeenohjaajan ohjeita enkä vain olettaa tietäväni kaikkea jo etukäteen. Nouto ja kaukokäskyt olivat myös erinomaisia ja Hyppy oli ok (Caralla osui häntä esteeseen ja ensimmäistä kertää jäi käuas istumaan, eikä esteen viereen). Istumiset olivat hieman vinoja hypyssä, joten siitä vähennys.

 

Paikallaanmakuu                  10

Seuraaminen                        9

Liikkeestä maahanmeno       10

Luoksetulo (pysäytys)           5

Liikkeestä seisominen          10

Nouto                                  10

Kaukokäskyt                        10

Hyppy                                   9

Yleisvaikutelma                     10

 

Tuoamarilta yleisvaikutelman ohessa tuli palautetta hymyilevästä ohjaajasta ja hyvästä eloisasta parivaljakosta :) Loppupistemäärä oli 181p. ja luokkavoitto sekä kunniapalkinto. Kylläpäs mulle tuli hyvä mieli, sillä tulos todellakin ylitti odotukset. Cara oli suorituksessa todella säpäkkä ja draivia löytyi, mutta silti olin todella yllättynyt lopputuloksesta! Outi sai Acon kanssa ansaitun reilun 2-tuloksen AVOssa ja Nalan kanssa upean 1-tuloksen ALOssa. Nyt pitäisi ilmoittautua muihinkin tokokisoihin (todennäköisesti Kajaaniin ja Sodankylään) ja talvi sitten treenataan VOI(voi) liikkeitä. Niihin varmaankin menee paljon aikaa, hikeä ja verta.

 

Huomenna lähdemme Caran ja Johiksen kanssa kohti Pohjoista. Aluksi ajamme Johiksen papan luoksen Angeliin ja tiistaina tai keskiviikkona menemme Norjaan vaeltamaan. Tietenkin käymme myös Utsjoella, Nuorgamissa jne. Lauantaina onkin palveluskoirien SM-kisat Kemissä, jonne lähdemme autollisella iloisia ihmisiä talkoilemaan. Toivottavasti on hyvä sää, niin Cara voisi mennä "mummin ja papan" kanssa mökille.