Hiphei! Pitkästä aikaan hieman päivitystä! Olimme viime sunnuntaina Tromssassa näyttelyreissussa ja matka meni pienistä kommelluksista huolimatta erittäin hyvin. Tervuja oli ilmoittautunut yhteensä 7 ja paikan päällä kävi ilmi, että näistä 6 oli narttuja (Cara oli ainut valioluokassa). Tuomari oli vaihtunut tanskalaisesta norjalaiseen Arne Fossiin ja samalla kehät olivat siirtyneet klo 9 lähemmäs klo 12:30 (todellisuudessa ne alkoivat ehkä klo 14:30). Oli mukava tavata viime vuodelta norjalainen tervukasvattaja Tanja Hollsund. Tanja kertoi muista tervuista, jotka kaikki olivat olleet edellisen päivän kansallisissa näyttelyissä. Tuomaria hän kehui, mutta tästä huolimatta jännitti todella paljon, kun Caran vuoro oli mennä kehään. Norjassa on avustamiskielto, mutta nyt tämäkin termi sai uudet mittasuhteet sillä kehää valvonut nainen tuli kirjaimellisesti seisomaan mun eteen, kun Cara oli kehässä. En siis saanut Carasta kuvia tai saati edes nähnyt koko tapahtumaa.. Tuomari tykkäsi Carasta todella paljon ja antoi ck:n ja näin ollen Cara oli pn1 sai sertin ja cacibin. Samalla varmistui kansainvälisen muotovalion (vahvistusta vaille) ja Norjan muotovalion arvot. Kyllä oli ilo suurimmillaan eikä tätä meinannut uskoa todeksi vaikka asiaa kuinka yritti käsitellä Nauru ROP kehässä Cara jäi VSP:ksi, vaikka tuomarin mielestä Caran liikkeet oli edestä ja takaa paremmat. Cara keräsi ihastelua pitkin päivää ja osoitti sivistyneisyyttä liikkuessaan täpötäydessä hallissa. Muutenkin meidän porukalla meni oikein hyvin, sillä Marikan maliveteraani Jedi oli ROP, ROP-VET ja saavutti Norjan sekä Pohjoismaiden valion arvot. Meidän mukana oli myös Tuomas mastiffineitonsa kanssa ja hekin saivat Norjan ja Pohjoismaiden valioarvot.

Tromssan näyttelyt olivat viimeiset näyttelyt nyt vähään aikaan. Seuraavia en ole vielä suunnitellut, sillä mikäli kaikki menee nyt suunnitelmien mukaan, niin Cara saa pentuja ensi keväänä. Muutamia kyselyitäkin on jo tullut. Pentueen isäksi on kaavailtu hienoa ja avointa ruotsalaista urosa All-Out Attaboy Wolfia. Wolfin lokan on A:t ja kyynäräät 0/0. Silmät peilattiin nyt elokuussa ja olivat terveet. Wolf on suorittanut ruotsalaisen MH-testin (mielenhallinta) ja kilpaillut koirahiihdossa sekä käynyt näyttelyissä. Wolf on myös Ruotsin valio. Tätä yhdistelmää on suunniteltu jo jonkin aikaa ja koska Wolf on luustokas ja leveä eestä se sopinee kevyelle Caralle hyvin.

Meillä on vielä viiminen päivä lokakuuta viimiset hakukokeet ja ensi kuussa erokoisvoittajaluokan tokokokeet. Eilen aloin harjotella merkkiä ja Cara tuntui hoksaavan jujun. otin myös tunnarin ja oikea tikku tuli heti. Pientä viilailua ja muutamien liikkeiden opettelua vielä siis tiedossa ennen kokeita. Toki olisin voiunut odottaa ensi vuoteen ja treenailla kunnolla, mutta haluan vetää debyytin nyt, ennen kuin itellä alkaa liikaa jännittää.. Kä'vimme lokakuun alussa Caran kanssa juoksemassa CaniCrossin harrastajaluokan (3km) n 11:30 minuuttiin. Hauskaa oli, vaikka seuraaviin juoksukisoihin täytyy kyllä harjoitella hieman enemmän Nauru