Pitkästä aikaan pientä päivitystä Caran blogiin. Meillä on ollut paljon kaikkea ohjelmaa, joten kuulumisien kirjoittamiseen ei ole ollut aikaa. Caran viimisimmistä juoksuista on nyt 4kk, joten karva on tippunut lähes kokonaan pois. Enpäs muistanut tätä, kun ilmoitin Caran ensi viikon (9.5.) Harjavallan ryhmiksiin. Sinne on ilmoittautunut yhteensä 7 tervua. Nämä onkin ensimmäiset näyttelyt viime syksyn Tornion KV näyttelyiden jälkeen.. Pikku hiljaa alkaa siis jänniittää :)) Lisäksi ilmoitin Caran Rovaniemen ryhmikseen (tuomarina Leni Finne) ja Juhannuksen perinteisiin KV näyttelyihin.

Cara on myös saanut nyt EU-passin, joten voimme tehdä matkoja myös Ruotsiin! Tarkoituksena on osallistua Jällivaran KV näyttelyihin kesäkuun lopulla. Caran tiedotkin on jo kirjattu Ruotsin kennelliiton rekisteriin.

 

Tässä parin viikon takainen kevätkuva Carasta. Tämä tosin on otettu, ennen kuin loputkin karvat lähtivät..

1241089741_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Lumet ovat sulaneet todella nopeasti ja ulkona näyttää olevan kaunis vappusää! Iltapäivällä menemme Caran kanssa perinteiseen jätkänpatsaan lakitukseen ja nauttimaan kevätsään lämmöstä. Huomenna menemme Rovaniemen 'maalaiskuntaan' hakuviikonloppua viettämään ja sunnuntaina ajan Ouluun kevään viimeisiin toko-kisoihin. Tulossa on siis kiireellinen ja monivaiheinen viikonloppu!

 

PK

Olemme ottaneet nyt huhtikuussa useat ilmasutreenit ja peräti kerran ollaan päästy metsäänkin harjoittelemaan. Caran rullailmaisu on pistoilla melko hyvin hanskassa, ja seuraavaksi siirrymme tyhjään pistoon. Mikäli kehitys jatkuu saman suuntaisena on kesäkuun hakukokeet varteenotettavat.

Tottispuolella seuraamiseen on tullut kaivattua pitkäkestoisuutta ja tarkkuutta. Edelleen kontakti voi hieman herpaantua välillä, mutta parannusta on tapahtunut! PK-hyppyä olemme harjoitelleet ahkerasti samoin kuin A-estettä. Tiistaina otin molemmat alokasluokan kapulan kanssa ja hienosti menivät! Kannatti keskittyä alussa tekniikkaan (jota hypyllä edelleen kuitenkin hiotaan) ja siihen, että este on hypättävä myös takaisin! Lisäksi kapulan purupitoa treenasin muutaman kerran 2kg kapulalla, joten alokapula tuntuu nyt varmaan hyvin kevyeltä! Ainakin sen nosto ja tuominen on parantunut huomattavasti.

Laukaisuharjoituksetkin ovat nyt ajankohtaiset ja toivottavasti saataisiin esimerkiksi ensi viikolle sovittua yhteinen aika, jolloin päästäisiin harjoittelemaan tätä nuorien koirien kanssa.

 

Toko

Tokoa emme ole treenanneet erityisemmin, mutta olimme 18.4. Oulussa kisoissa. Valitettavasti sää eikä onni ollut meidän puolella. Kyseisenä viikonloppuna Pohjois-Suomea ravisutti valtava myrsky, mikä näkyi lauantain kisoissa myös Oulussa. Kisapaikkana oli pressukattoinen maneesi ja äänet kuuluivat todella selvästi sisälle. Olimme Caran kanssa hyvissä ajoin totuttautumassa paikkaan, eikä Cara vaikuttanut välittävän niistä ollenkaan. Alokasluokan koiria oli peräti 14 ja paikallaanmaku jaettiin kolmeen osaan. Me olimme kolmannessa ryhmässä ja paikaksi saimme reunapaikan maneesin seinän vierestä. Tuomarin käynti meni hyvin ja samoin paikallaan makuun alku. Kääntyessäni ja ajan kuluessa kyllä huomasin, että Cara kuunteli hieman hermostuneena ääniä, mutta piti hyvin katsekontakstin minuun. Kaikki meni hyvin niin kauan kunnes joku (että olin vihainen!!!) paiskasi Caran kohdalla maneesin seinän toisella puolella auton oven kiinni! Cara säikähti tätä ääntä ja nousi ylös, jonka jälkeen se hermostui tilanteesta ja muuttui epävarmaksi. Niinpä se lopulta otti pari hiipimisaskelta mua kohti.

Vaikka paikallaanmakuu meni nollille, muut liikkeet sujuivat todella hyvin! Jälkeenpäin ajateltuna olin jopa yllättynyt, että saimme yhteistyön vielä sujumaan, sillä olin todella pettynyt 30p menetykseen. Lopulta saimme 154p/200p ja 2-tuloksen. Totta kai tiesin, että 1-tulos olisi hyvin vaikea saavuttaa, mutta harmittiha tuo tulos silti. Mutta toisaalta tämä tilanne oli täysin uusi ja tiedänpähän nyt, että poikkeuksellisiakin tilanteita voisi harjoitella jo etukäteen!

Luoksepäästävyys  10
Paikallaanmaku        0
Seuraaminen kytk.   9
Seuraaminen vap.    9,5
Maahanmeno seur.   9
Luoksetulo              8,5 (Cara tuli nyt hieman tiiviisti eteen.. ei törmännyt, mutta hyvin lähelle kuitenkin)
Seisominen seur.      9
Estehyppy              8,5 (mie mokasin ja huusin seiso liian aikaisin, kun se ei vielä ollut edes kerennyt kääntyä...)
Kokonaisvaik.          9,5


 

Agility

Huhtikuussa olemme käyneet vain kerran agitreeneissä ja maanantain treenit menivät todella hyvin! Cara oli todella innostunut ja keskittynyt ja selviytyi harjoituksista poikkeuksellisen hyvin. Cara hallitsee nopeat ja tiukat käännökset ja oikein ohjattuna menee kuin unelma. Tässäkin edellee ongelmat johtuvat ohjaajasta, sillä mun on hankala ymmärtää, että näytän välillä tahattomasti vääriä merkkejä.

Tiistaina menimme lyhyiden pk-treenien jälkeen hallille epävirallisiin agikisoihin. Osallistuimme sekä mölleihin että maxi-1:seen. Möllirata oli kiva ja muistin radan, mutta en luottanut Caraan juuri ollenkaan. Yhtenä kontaktiesteenä oli A ja koska olimme ottaneet hetkeä aikaisemmin pk A-esteen, niin käännyt suorituksen aikana katsomaan koskeeko Cara kontaktiin ja samalla ohjasin Caran sisään putken väärästä päästä. Olisi pitänyt olla tarkempi (keskittyä ohjaamiseen)! Ihanneaika kuitenkin alittui reilusti ja muita virheitä ei tullut. Maxi-1:ssä puolestaan luotin Caraan nyt enemmän ja keskityin omaan ohjaamiseen. Kepit hieman jännittivät, sillä kuka muistaa, milloin viimeksi olisimme niitä ottaneet! Taas rata meni tosi hyvin kepeille asti, mutta mun riittämätön ohjaus johti siihen, että Cara meni keppien eka välistä ja koski etutassuilla keppien takana ollutta puomia (puomi oli seinän vieressä keppien takana ja niiden suuntaisesti). Loppurata menikin sitten jälleen todella hyvin aj meidän ryhmäohjaajan mielestä tein juuri oikeita kiepsähduksia oikeissa kohdissa (hups, en ollenkaan ajatellut mitään, menin vain eteenpäin!)

Tällaisia treenejä meillä on nyt ollut. Ostin Caralle napuran sekaan NEUta, sillä se on laihtunut melko paljon, eikä karvattomuus ainakaan paranna asiaa. Toukokuussa meillä on 16.5. BH-koe ja vielä pitää hieman hioa osa-suorituksia (lähinnä siksi, että mulle tulisi varmempi olo).

Hyvää vappua kaikille!!