Rovaniemeltä Helsinkiin muuttaneena olen koiraharrastusten suhteen jo löytänyt lukuisia eroavaisuuksia. Rovaniemellä meidän kerholla on oma kenttä, jota saattoi pääsääntöisesti käyttää mihin vuorokauden aikaan vain ja maastoja löytyi paitsi ihan kivenheiton päästä myös kauempaa. Ensimmäisen ikioman auton hankin täällä Helsingissä, jotta toko saati maastotreenit olisivat mahdollisia. Haku- ja jälkimaastot ovat minulle täällä etelässä outoja, joten uusiin maastoihin tutustuminen on tapahtunut ryhmätreeneissä. CityBelgeillä on kaksi kenttävuoroa viikossa (pk ja toko), joita ollaan onneksi päästy hyödyntämään. Tokon SM-ryhmä on antanut uskoa tulevaan ja pakottanut edes hiukan treenaamaan.

Toinen koiranomistajan näkökulmasta ihan varteenotettava huomio lienee kakkapussiautomaatit – tai lähinnä se, että Helsingissä en niihin ole törmännyt. Rovaniemellä tämä puoli oli (alueesta riippuen) kohtuu hyvällä tolalla. Onneksi joka lähikaupan hyllyiltä löytynee kakkapusseja erikokoisille koirille. Helsingin yksi valttikortti kuitenkin lienee ne lukuisat koirapuistot, joihin törmää lähes joka paikassa. Tässä meidän lähellä tulee äkkiseltään mieleen kolme (3) puistoa.

Nyt on taas se aika vuodesta, kun Helsingin kaupunki peräänkuuluttaa koiraveron maksamista. Helsinki on yksi niistä harvoista kaupungeista (Tampere lienee edelleen toinen). Myös mulle muutama ystävä laittoi viestiä ja muistutti hoitamaan kansallisvelvollisuuden eli maksamaan Caran veron. Helsingin kaupunki on asiasta ilmoitellut paikallislehdissä ja nettisivuilla. Kunnon kansalaisilla anoin meidän yhdistyksen kautta (RPKK) Suomen Palveluskoiraliitolta verovapautusta. Cara sai viime vuonna (2013) koetuloksen, jonka perusteella voi verovapautta anoa. Meidän onni on kuitenkin se, että Cara on jo käyttövalio ja tämä jo yksinään riittää verovapauteen. Kuntalaisen panostus on siis tehty ja veroasiat hoidossa.

Loppuun vielä pari kuvaa Marikasta ja Jenistä Rovaniemellä järjestetystä tottelevaisuusseminaarista. Kouluttajana oli Heli Kelhälä ja seminaari oli ollut erittäin antoisa. Alla muutama kuva seminaarista. Kuvat on ottanut Minna Salli.

IMG8929-normal.jpg

IMG8928-normal.jpg

IMG8932-normal.jpg

Ohjaajan tuumaustauko ;)