1256802200_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olimme ilmoittaneet Caran molemmille päiville eli lauantain kansallisiin näyttelyihin ja sunnuntain kansainvälisiin näyttelyihin. Tervuja oli ilmoittautunut yllättävän paljon (lauantai 10 ja sunnuntai 15). Meidän porukka koostui 4 immeisestä (minä, Marika, Marja-Liisa ja Ansku) sekä kuudesta koirasta (Cara, Uppe, Debbie, Vippi, Pimu ja Fanni). Lähdimme matkaan vanilla (samaisella, jolla tehtiin Jällivaarankin reissu) perjantaina klo 6 jälkeen ja Marika ajoi urheasti yötä myöten perille. Tiet olivat pirun kapeita ja liukkaita. Pimeässä ei oikein Norjan maisemia päästy ihailemaan, mikä osoittautuikin varsin hyväksi asiaksi kun ajelimme sunnuntaina valoisaan aikaan takaisin  Nukuttiin autossa n. 2h, ennen kuin aloitimme purkamisen ja näyttelypaikan valtaamisen. Lauantaina Meidän kaikkien kehät oli vierekkäin, colliet ja landseer samassa ja vieeisessä tervut ja nöffit. Cara oli ilmoitettu avoimeen luokkaan, sillä valioituminen tapahtui vasta tämän jälkeen. Narttuja oli 6 ja uroksia 3 (yksi narttu puuttui). Nopeasti huomasimme, että Norjassa ulkoapäin esittäminen on kiellettyä, mutta onneksi Cara ei tarvitse mitään muuta, kuin minut seisomaan hipihiljaa kehän laidalle. Eräälle miehelle, joka normaalisti käveli kehän laidalta toiselle, sanottiin, että ulkoapäinesittäminen tulee lopettaa heti. Cara oli opa kaunis itsensä ja oli avoimen luokan 1/1 ja sai ck:n (pääsi pn kehään). Parasnarttu kehässä Cara oli pn1, vaikka liikkeet olivat hieman huonot. Hallissa oli liukas muovilattia, ja kehän reunoilla meni kapea matto, jota pitkin koiran piti juosta. Helpommin sanottu kuin tehty! ROP kesässä Cara jäi VSP:ksi juuri liikkeiden takia, sillä tuomari tykkäsi Carasta todella paljon! Myös muilla meidän porukasta oli menestystä lauantaina, sillä Uppe oli collieissa VSP, Vippi 1/4, Pimu ROP ja Fanni Pn2.

Olimme väliyön Tromssassa mökkikylässä yötä. Edellinen yö vanissa oli ollut kylmä, joten ajattelimme, että nyt ainakin pääsemme nukkumaan lämpimään mökkiin. Niinhän sitä luulisi... Mökissä oli yksi pienen pieni patteri, joka yrityksestä huolimatta ei suostunut lämpiämään tarpeeksi (ja kylmyi lopulta taas..) Olimme Anskun kanssa samassa mökissä Caran ja Anskun koirien kanssa. Naureskelimme, että onneksi isot koirat varmasti lämmittävät pikkuruisen mökin alta aikayksikön. Voin kertoa, että näin ei kuitenkaan tapahtunut ja näyttelyistä saatu viltti tuli tarpeeseen. Yö oli kylmä, mutta nukuimme varsin hyvin siitä huolimatta. Sunnuntain inttinäyttelyissä Tervujen ja Collieiden kehät olivat melko lähekkäin ja Ansku joutui eristäytymään meistä muista hallin toiselle puoellle. Marika esitti Caran tällä kertaa valioluokassa, sillä vaihto onnistui vaivattomasti. Cara oli 1/1 ja sai ck:n. Kaikki meni todella hyvin, mutta paras narttu -kehässä Cara rikkoi askeleet täysin, jonka seurauksena jouduimme tyytymään 2. sijaan ja vara-cacibiin. Norjan valioitumista ei tällä reissulla tapahtunut, sillä Norjassa valioitumiseen tarvitaan "isoserti". Onneksi anskun pimu oli ROP myös tänään ja saimme paluumatkalle yhden uuden valion mukaan. Upekin oli collieissa pu2.

Päätimme lähteä kehien jälkeen kotia kohti, vaikka Ansku olsiikin Pimun kanssa päässyt ryhmäkehään. Takaisin tullessa näimme Norjan upeita maisemia, ja matkalla huomasimme, kuinka tienvieressä oli rotkoja ja syviä pudotuksia. Matka oli pitkä ja Suomen puolella tiet huonontuivat. Olimme Caran kanssa kotona vasta klo 2 yöllä ja maanantaina olimme molemmat ihan koomassa. Tuliaisina Caralle tuli masupöpöjä, jonka seurauksena massu on ollut ihan kuralla. Eilen kävimme Oulussa viemässä mun possuflunssan kourissa olevalle siskolle ruokaa ja lääkkeitä ja Cara hurmasi kaverini ja serkkuni rauhallisena olemuksellaan (on se jännä, kuinka Cara vieraissa on aina jopa hieman flegmaattinen... ). Tänään on riisi, seiti, porkkana uuniruokaa luvassa, joten josko se massu siitä lähtisi toipumaan!

Tässä lopussa vielä pari kuvaa Tromssasta..

1256804529_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 1256804522_img-d41d8cd98f00b204e9800998e