Nyt on aika aktivoitua blogihommien suhteen. Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut paljon. Niistä päällimmäisenä voisi mainita muuton Helsinkiin, toisen koiran hankkimisen ja ensimmäiset Palveluskoirien SM-kokeet.

Valmistuin viime syksynä Lapin yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi. Kevään olin hankesuunnittelijana Rovaniemellä ja samalla tein osa-aikaisesti töitä Lapin matkailuyhdistykselle. Kesäkuun vietin Lontoossa haistellen uusia tuulia. Heinäkuun alussa Caran pentu Jeni palautui minulle. Omistajan elämäntilanne oli muuttumassa ja ilmeisesti toisen koiran hankintaa olisi pitänyt miettiä hieman tarkemmin. Jeni (Deathless Crazy Little Thing) on syksyn aikana miehistynyt hurjasti ja varmasti tästä jätkästä kuullaan vielä. Elokuussa osallistuimme Caran kanssa Palveluskoirien SM-kokeisiin. Pääsimme karsinnoista jatkoon, mutta lopullinen sijoitus oli 19/33. Tästä on julkaistu juttu Belgianpaimenkoirien lehdessä nro 5/12. Epäonnistuneen kokeen kävimme korjaamassa Piirinmestaruuskokeista, joista meille napsahti Haun piirinmestaruus.

Muutin syyskuun alussa Helsinkiin ja Cara tuli tänne lokakuun alussa. Olemme kotiutuneet hyvin, sillä alue missä asumme on aivan loistava! Metsää ja lenkkeilypolkuja on aivan vieressä. Myös jälkihommiin on runsaasti potentiaalista maastoa. Olemme käyneet n. kerran viikossa juoksemassa (Cara on ollu ihan pro).  Cara olisi valmis menemään vaikka mitä matkaa, mutta oma kunto tulee vastaan. Onneksi viereisellä pururadalla saa tehtyä hyvin esim vain intervalli harjoituksia tai juostua ihan kunnon lenkin. Muutos ja uusi paikkakunta ovat vaikuttaneet Caraan hieman. Välillä musta tuntuu, että olis toinenkin 1½ vuotias belgipentu..

Olemme aloittaneet viikottaiset treenit City Belgien toko-ryhmässä. Bussilla reenipaikalle menee n.45-60min mennen tullen.. Tähän täytyy vielä totutella! Mitään kummempia tavoitteita tälle talvelle ei ole. Toki Tokon EVL:n liikkeet pitäisi hiljalleen viilata kuntoon, jotta sekin piina loppuisi ;)

Aloitan Caran kanssa työt kouluttajana Koirakoulu Kompassissa marraskuun lopulla. Innolla jo odottelen tulevia ryhmiä ja opetustunteja. Nyt kun täällä ollaan, niin on hyvä mahdollisuus myös osallistua erilaisiin koulutuksiin ja luennoille.

Caralle vuosi 2012 oli varsin menestyksekäs.

Lapin läänin piirinmestari 2012
PK SM 10.-12.8. Hyvinkäällä sij. 19/33
Eestin muotovalio
Pohjoismaiden muotovalio
Ruotsin muotovalio
C.I.E.
Liettuan muotovalio
Liettuan voittaja 2012

Jatkossa pyrin päivittämään blogiin kuulumisia viikottain. Nyt kun saadaan treenit (niin omat kuin Carankin) kunnolla pyörimään, niin on enemmän jotain kerrottavaakin.

Ai niin. Vuodatus -sivustolla oli tapahtunut aikaisemmin jokin kömmähdys, ja kaikki kuvat vuodesta 2009 eteenpäin ovat kadonneet. Siksi siis edellisissä kirjoituksissa kuvat eivät enää näy.