Rovaniemellä on taas aika kovat pakkaset. Mittari on näyttänyt jo liian kauan yli -20 astetta. Onneksi meidän kaikki ohjatut treenit ovat hallilla sisätiloissa ja lämpöä siellä on juuri sopivasti. Lenkitkin ovat omistajan osalta sujuneet huoletta 3 lämpökerraston ja kunnon toppavaatteiden ja moonbootsien avustuksella. Caralla tosin alkaa välillä hieman paleltaa varpaita..

Viimeisen parin viikon aikana on tapahtunut aika paljon, sillä muutimme Caran kanssa 40 neliön kaksioon. Onneksi alue ei vaihtunut, joten koirapuistokaverit eivät vaihdu. Cara on kasvanut iisoksi tytöksi, sillä kotosalla se on ollut todella nätisti. Talon vieressä menee kohtuu vilkas katu ja ikkunasta onkin kiva katsella menoa ja meininkiä.

 

Agility

Ollaan päästy hyvin agiliitoon kiinni syksyn tauosta huolimatta. Itseasiassa Cara on mennyt eteenpäin todellla hyvin ottaen huomioon treenien määrän. Tällä hetkellä meillä on vain kerran viikossa Maxi Mölli-ryhmä, enkä ole oikeastaan ollenkaan käynyt itsenäisesti harjoittelemassa.

Cara tarvitsee ohjaajalta todella paljon tukea, ja olenkin joutunut kiinnittämään huomiota ja korjaamaan omaa ohjaamistapaani paljon. Cara ei oikein pidä huonosta ohjaamisesta ja hämmentyy tällöin helposti. Tokihan se on ihan luonnollista, sillä treenin puute ei ole tuonut vielä tiettyä vaadittavaa varmuutta. Olemme harjoitelleet nyt erilaisia käännöksiä ja ohjaustapoja. Ensi kerralla meillä on rata, jota olemme nyt kolmena kertana harjoitelleet palasissa.

Viime viikolla meillä sattui reeneissä ikävä tapaus, sillä eräs isokokoinen koira hyökkäsi Caran kimppuun juuri kun ohjasin sen kepeille. Tämän jälkeen kepit olivat aluksi epämiellyttävät, mutta parin helpotetun onnistumisen myötä jäi parempi mieli. Harmi vain, että tästä ikävästä tapahtumasta taisi sittenkin jäädä jotain hampaan väliin, sillä viime sunnuntain RPKK:n yhteistreeneissä Cara säpsähteli kaikkia isoja koiria, äkkiliikkeitä ja ihmeellisiä ääniä. Tosi harmillista, mutta ei auta kuin järjestää miellyttäviä onnistumisia nyt paljon.

 

Toko

Tokossa olemme kokeneet onnistumisen hetkiä. Olemme jo jonkin aikaa keskittyneet nopeaan seisahdukseen ja myös maahanmenon nopeutta ollaan treenattu. Muuatmien vinkkien avulla löysin Caralle sopivan harjoittelumuodon ja mielestäni Caran on kyllä kehittynyt nopeasti.Tällä hetkellä meillä on keskiviikkoisin jatkoryhmä (ollaan lähinnä viilannut jo osattuja liikkeitä) ja torstaisin on intensiiviset tokotreeit, joissa ollaan saanut todella hyviä vinkkejä. Lisäksi sunnuntaisin on vielä tottistreenit.

Seuraamisessa kontakti on kiinteämpi, joskaan ei vieläkään täysin 100%. Olen kuitenkin aika tyytyväinen Caran edistymiseen, joskin minun täytyisi vielä hieman petrata omaa ohjaustani. Käännöksissä voisin näyttää merkit (pään pieni kääntö ja hartijoiden kääntö ennen käännöstä) hieman paremmin. Tosin sanoen en oikein muista aina näyttää niitä ollenkaan. Saatan vain kääntyä, ilman, että olisin ilmoittanu Caralle mitän tulevasta.

Tottistreeneissä oon harjoitellut nyt pk-estettä ja kapulanoutoa. Vaikka meidän kapula on iso ja painava, niin Cara on ymmärtänyt kuvion todella hyvin. Paikallaan maukua ollaan myös tietenkin vahvistettu.

Kävimme sunnuntaina 8.2. epävirallisissa tokokisoissa. Olimme ainoa koirakko, jotka osallistuivat alokasluokkaan. Kaiken kaikkiaan suoritus meni hyvin ja lopputuloksena oli 188p.

Luoksepäästävyys           10

Paikallaan makaaminen   10

Seuraaminen kytkettynä  10

Seuraaminen taluttimetta 9

Maahan meno liikkeestä  8,5

Luoksetulo                   10

Seisominen liikkeestä     8

Estehyppy                    9,5

Kokonaisvaikutus          10

Tästä on hyvä jatkaa sillä tulevana lauantaina (21.2.) meillä onkin ensimmäiset alokasluokan tokokokeet Torniossa! Tällä hetkellä mulla on melko hyvä luotto, mutta kaikista huolestunein olenkin lähinnä omasta jännittämisestä...

Tässä vielä pari kuvaa kuluneelta viikolta

Taustalla Minna ja Caran hyvä 'ystävä' Jekku.

 

..ja Caran uusi harrastus :)