Tokotreeneissä on hyvä flow menossa. Sunnuntaina meillä oli viimeiset hallitreenit Kirkkonummella. Otimme Caran kanssa liikkeinä luoksetulon, ruudun, ohjatunnoudon ja kaukokäskyt. Loppuun pieni paikallaanmakuu häiriössä.

Luoksetulo: Tämä meni ihan kohtalaisen hyvin. Maahanmeno käskystä oli nopea, eikä haistelua ollut kuin yhden kerran (onneksi appari huomautti). Pysäytykset, varsinkin seisominen, voisivat olla nopeampia. Cara aloittaa pysähtymisen heti käskystä, mutta ei pysähdy seinään. Alkuun Cara tuli tuhatta ja sataa, jolloin hidas pysähtyminen näkyi vieläkin selkeämmin. Hallittu reipas luoksetulo olisi hieman huonojen pysähtymisien kannalta ideaali vauhti. Maahanmeno on nopea, mutta seisominen vaatii työstöä. Ollaan otettu "kierrä" juttuja ja pysäytys kiertämisen jälkeen (valopylväs, laatikko..). Mun pitää edelleen olla tarkkana matkan arvioinnin suhteen, eli annan käskyn oikeaan aikaan.

Ohjattu ruutu: Tämä oli todella hyvä! Cara meni merkille hyvin, itse pysäytin hieman liian aikaisin. Ruutuun Cara lähti vauhdilla ja hakeutui hyvin oikeaan paikkaan. Mukava huomata, että tässä asiassa olemme menneet eteenpäin. Pari toistoa (myös toisesta suunnasta merkille lähetys) ja otimme yhden kävelynkin. Tässä tärkeää on, että Cara tietää mitä siltä vaaditaan.

Ohjattu nouto: Tämä meni hieman niin ja näin - tosin syy lienee ohjaajassa ja hieman liian vaikeassa tehtävässä.. Käytin ohjattuun noutoon samaa merkkiä kuin ruutuun lähetyksessä. Ruutu oli oikealla ja oikea kapula otettiin haettavaksi. Ruutuharjoitusten jälkeen ohjatulle lähettäminen ei ollutkaan itsestäänselvyys. Cara kun suhahti ruutuun.. Itselle opettavainen (missä oli minun seis käsky ja uusi lähetys) ja ajattelemattomuus kostautui. Sain meidän apparilta ihan hyvän vinkin, että käyttää ohjatulle aina vastakkaista kättä näyttämään hakusuuntaa. Tällöin käsimerkki ei ole liian samanlainen kuin ruutuun lähetettäessä. Kyllä Cara oikean haki vauhdilla, kun vain malttoi keskittyä ja kuunnella loppuun asti ohjeet.

Kaukokäskyt: Tein kaukokäskyt ehkä 10m päästä. Alkuun meni hyvin, mutta seiso-istu käskyjen välillä veti takapäätä alleen sen sijaan, että olisi hieman peruuttamalla istunut. Liikettä tuli siis hieman (ehkä 5cm). Näitä olemme ottaneet sisällä paljon ja lyhyellä välimatkalla onnistuu hyvin. Se on tosin pienestä kiinni, että Cara muistaa tekniikan loppuun asti - takajalat siis pysyvät paikalla koko liikesuorituksen ajan.

Eilen keskiviikkona kävin CB:n kenttävuorolla ottamassa päivätyön ja 2h koirakoulun jälkeen ruutua, kiertoa + pysäytyksiä sekä tunnaria. Ruutu meni hyvin, paikka oli nyt täysin eri mitä se on pari aikaisempaa kertaa ollut. Pysäytykset oli ok ja Caralla oli kovin hauskaa. Loppuun otimme vielä tunnarin. Mulle tuli maanantaina 200kpl tunnarikapuloita ja sisätiloissa harjoittelun sijaan halusin koittaa tätä nyt ulkona. Selvyyden vuoksi mainittakoon, että tunnarihan meillä on ollut ihan ok aikaisemmin, mutta se ei ole ollut vahvin liike ja etenimme siinä aikaisemmin ehkä hivenen liian nopeaa. Kokeissa siis on napsinut väärää ja epävarmuus ohjaajan pettymysreaktiosta on haitannut tätä osiota.

Laitoin siis riviin 5 hajustamatonta ja 1 oman (jossa oli X ihan selvyyden vuoksi). Lähetin Caran kapuloille. Mielentila oli kohtalaisen korkea, sillä olimme hetkeä aikaisemmin ottaneet mm. ruutua. Cara haisteli oikein hyvin kaikki ja napsasi oikean suuhun ja lähti mua kohti. Parin askeleen jälkeen tipautti oikean maahan ja palasi muiden luo. Odotin pienen hetken hiljaa ja lähdin hitaasti taaksepäin, jolloin Cara juoksi taas oikealle ja toi sen mulle käteen. Otin tunnarin pois ja pyörittelin sitä kädessä ja sitten "Jes" + palkka. Otin pari toistoa tutulla kapulalla, jonka jälkeen vaihdoin oman kapulan uuteen ja siirryin kapularivin toiselle puolelle. Cara taas haisteli kaikki huolellisesti ja tarkisti rivin pari kertaa ja nappasi oikean suuhun. Taas pyörittelyn jälkeen "Jes" ja palkka. Multa vaatii paljon, etten elehdi lainkaan, varsinkin jos tiedän mikä on se oikea kapula.

Tunnaria ollaan otettu paljon kotona ja hajustamattomana menee jo hyvin. Toisen laittamat väärät kapulat vielä sotkevat hieman pakkaa, ja tätä meidän pitää harjoitella vielä paljon.

Toko innostukseen on myös omat syynsä, sillä uusi sääntömuutos vaatii, että Porin SM-kisoihin pitää olla vähintään yksi 1-tulos. Toki meidän tavoitteena on kolme (3) 1-tulosta, mutta se ensimmäinen riittäisi alkuun. Olen katsonut meille kokeita huhti-toukokuulle, ja peukut pystyyn, että saisimme kaikkiin haluamaani kokeisiin koepaikan! Jänniä juttuja siis luvassa kevään mittaan..

Kuvia tältäpäivältä (27.3.) ja pari muutakin..

laura%20ja%20cara-normal.jpg

Aurinko paistaa ja kevät tulee!

laura%20ja%20cara1-normal.jpg27.3.-normal.jpg

Arabianrannassa paistaa aurinko!

cara1-normal.jpgcara-normal.jpg

Mutta mitä tässä tapahtuu..?