1245742136_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt se sitten tapahtui, nopeampaa, kuin oli uskallettu edes toivoa. Cara sai kolmannen sertinsä kasaan eilen Rovaniemellä järjestetyissä KV näyttelyissä! Päivä oli mitä mainioin, ja suuri kiitos upeasta tuloksesta kuuluu myös Caraa esittäneelle Marja-Liisalle (kennel Golden Mist). Cara esiintyi todella kauniisti ja tämä suoritus toi parhaan nartun ja sertin lisäksi myös cacibin ja ROPin. Ryhmäkehässä ei enää pärjätty, sillä juoksu meni hieman poskelleen, mutta tämäkin johtui varmasti siitä, että Cara joutui olemaan melko kauan pois mun luota (mun olisi pitänyt käydä vielä tervehtimässä sitä, ennen kehään menoa, reunalla seisoskelun sijaan). Mutta ei se mitään! Vaikka Caralla onkin nyt vaadittavat 3 sertiä kasassa, niin valioitumiseen tarvitaan pk-puolelta avoimesta luokasta koulari. Onneksi meidän reeneihin on alusta asti kuulunut hakuilu, ja vaikka lähinnä ohjaajan kämmejen takia koularia ei ole vielä tullut, niin kyllä me vielä tsemppaamme henkilöhaku osuudella :)

 

Kävimme viikko sitten Oulussa hakukokeissa ja pettymys oli mitä suurin, kun koularia ei edelleenkään saatu. Tottiksesta saatiin päivän parhaat pisteet (91) ja esineruudusta 29/30 (Cara ravisteli hanskaa istuessaan mun eteen). Kriittiseksi pisteeksi jäi taas henkilöhaku, jossa tällä kertaa ohjaaja munasi oikein lahjakkaasti. Jälkeenpäin en edes halua ajatella koko kokeita, sillä Cara olisi ansainnut koularin, ohjaaja ei. Cara siis löysi kaikki kolme maalimiestä, mutta en päästänyt näytölle, sillä olin varma että se vain pelleilee.. Mahtoi olla Caralla vaikea ymmärtää kun mamma ei uskonut ressukkaa. Poskelleen meni siis oikein lahjakkaasti.. pidän nyt pienen tauon, jotta saan oman motivaation ja itseluottamuksen takaisin, mutta kyllä me hakuhommissa silti jatketaan. Mulle sanottiin kokeissa koiran lukemisesta, mutta valitettavasti vielä tässä vaiheessa en yksinkertaisesti osaa luokea Caraa kuin avointa kirjaa ja arvioida milloin ilmaisu on oikea ja milloin vale.. Kokeeseen vaikutti mun käyttäytymisen osalta saman viikon kolmet hakutreenit, joissa jokaisessa Cara valeilmaisi melkeinpä joka pistolla..

 

Mutta onneksi eiliset näyttelyt toivat taas hauskuutta ja onnistumisen hetkiä koiraharrastukseen :) Ensi viikolla meillä on KV näyttelyt Jällivaarassa, mistä cacibin saaminen on mahdollista, sillä sertin saantiin täytyisi olla käyttöluokassa (eli täytyisi olla pk-koulari). Lähdemme siis katsomaan millaista näyttelytoiminta on länsinaapureidemme maaperällä. Ilmoitin Caran vielä Oulun KV näyttelyihin vain lauantaille ja elokuussa meillä on hakuleiri täällä Rovaniemellä. Ko. viikonlopun kouluttaja oli Oulun hakukokeissa, joten tuskin maltan odottaa. Vähintäänkin noloa, kun hänkin oli todistamassa emämokailujani.

 

ja tietenkin täytyy vielä onnitella muitakin menestyneitä. Tervuissa VSP:nä oli Mustantuiskun Kind Denver Jr. Jekku-poika (Sysisalaman Dilledong) oli pu2 ja sai lisäksi sertin ja vara-cacibin!! Anskun Fanni-nöffi sai viimeisen sertin ja valioitui Suomen muotovalioksi. Muutakin menestystä tuli ja kaiken kaikkiaan koko viikon loppu oli todella hyvin onnistunut!!