Noniin! Nyt on Oulun näyttelyt takana. Olimme ilmoittautuneet Caran kanssa vain lauantaille ja sunnuntaina olimme turisteina. cara kyllä nautti siitä vilinästä ja massasta, minkä suuret kaksipäiväiset tuplanäyttelyt olivat keränneet. Tervuja oli ilmoittautunut 27 ja Cara sai Erin, muttei sijoittunut luokassa. Arvostelu oli hyvä, turkin pituudesta oli toki maininta. Nämä olivatkin ensimmäiset näyttelyt, joissa avoimessa luokassa pelkästään oli 1o muuta koiraa. Cara oli aluksi hieman ihmeissään, mutta huomasi pian sen olevan osa peliä.

 

Oulusta kotiuduttiin sunnuntai iltana ja heti maanantaina menimme mökille rentoutumaan ja kävimme kahlaamassa (minä kylläkin myös uin). Pelailtiin hieman myös vesileikkejä! :) Mökiltä ajelimmekin sitten Toramolle hakutreeneihin. Tällä kertaa olin suunnitellut treenit 200m alueelle, jossa etukulmassa, 100m ja 200m takakulmassa olisi maalimiehet. Treenikavereina olivat Nella ja Hilkka. Pakko myöntää, että kylläpäs Caran itsevarmuus on kasvanut. Upeita pistoja ja todella hyvät ilmaisut! Treeniin tuli useampi tyhjäkin, sillä en taaskaan tiennyt kummalla puolella keskilinjalta katsottuna maalimiehet ovat.. Lähetyksen jälkeen annoin Caralle aikaa etsiä alueen ja tyhjiltä tuli oikein hienosti takaisin alueen tarkastuksen jälkeen. Nämä treenit ovat kyllä auttaneet luottamuksen rakennuksessa, vaikka pakko myöntää, että edelleen hieman jännittää kun Cara rullan kanssa juoksee. Eli jatkossa: luota koiraan ja anna sen etsiä ja löytää maalimiehet.

 

Tiistaina puolestaan olimme pitkästä aikaa kilpailevien tokotreeneissä. Oli oikein mukavaa, vaikka aluksi en oikein tiennyt pistä lähtisin liikkeelle. Lopulta otin pikkusen seuraamista (oikein hyvä paikka ja kontakti), jääviä, kaukokäskyt.. Otin myös parikertaa stopin luoksetulossa.. Tätä täytyy harjoitella, kunhan keksisin meille sen sopivimman tavan. Tokihan käsky on eri kuin pk:n luoksetulossa! :) Otin myös avoimen hypyn ja ekan räpellyksen jälkeen ja kun Cara huomasi mitä häneltä oikein vaaditaan hyppykin meni oikein hyvin. Tiistaisin siis alamme käymään näissä treeneissä, tosin lähempänä hakukokeita varmaankin vuorottelemme tiistait toko ja hakutreenien kanssa. Lopuksi otin vielä agilityn alkeiskurssilla olleen helpon radan Caran kanssa! vauhtia löytyi ja hienosti meni (rengas, hyppy, kepit, hyppy, putki, pituus, puomi, pöytä, hyppy). Pöytää emme olekkaan näin kovassa vauhdissa ottaneet ja eka kerta meni niin näin. Huomasin, että omakin ohjaus hieman petti, joten otimme loppupätkän vielä yksittäisenä uudestaan.

 

Tänään kävimme hieman Pilvin ja Lolan kanssa ottamassa agilityä kentällä. Ennen treenejä kolmen esteen pätkiä tarkastellessa sattui ikävä välikohtaus, sillä epäonneksi Lola säikähti jotain jonka seurauksena teline, jossa oli paino kaatui, ja Lola lähti juoksemaan karkuun teline perässään. Tämä kaikki vaikutti Lolaan hyvin syvästi, eikä treeneistä tullut yhtään mitään. Lupaava koira oli mennyt täysin lukkoon. Otimme Caran kanssa muutamat pätkät ja huomasin kuinka oma ohjaus tökkii oikein kunnolla.. :/ Olisi varmaan jo korkea aika opetella oikein kunnolla omaa kehonkieltä ja ohjaustapoja.. Treenit jäivät siis lyhyeksi, sillä rennosta kiertelystä ja helpotuksista huolimatta Lola ei tuntenut oloaan lainkaan kotoisaksi kentällä. Illalla menen polkemaan jälkeä viikon lopun kisoja varten ja Cara varmaankin menee käymään lenkillä siskoni kanssa. Huomenna me puolestamme lähdemme aamujunassa kohti Poria sukulaisjuhlaan! Toivottavasti onnistuisimme vierailemaan myös Caran veljen Ronin luona.

 

Ja loppuun vielä ihania perheenlisäys uutisia! Caran puolisisko Daimm sai viime yönä 6 potraa belgipentua (4 narttua ja 2 urosta). Satu laittoi yöllä viestä ja pakko myöntää, että loppuyön unet olivat varsin levottomia ja liittyivät aikalailla pentuihin.. Pentukuumetta(ko)?? Noh, toivottavasti ei ihan vielä :D