Vuosi 2014 on alkanut hyvällä rytinällä. Caran kanssa vietettiin joulun vapaat Rovaniemellä ja Jeni oli meitä ihastuttamassa koko loman ajan. Oli mukava huomata kuinka hyvin äiti ja poika tulevat yhä edelleen juttuun. Carakaan ei ollut suurinta osaa ajasta kovin myrtsinä - paitsi kaikissa yhteiskuvissa. Kahden koiran arki sai minut taas miettimään miltä vastaava tuntuisi Helsingissä. Marikalla ja Jenillä on Rovaniemellä omat treenikuviot, mutta mukava silti leikitellä ajatuksella..

IMG_4884-normal.jpg

Junalla pääsee hyvin Pohjoiseen.

Palasimme Caran kanssa Helsinkiin ja heti ensimmäisenä lauantaina jatkoimme tuttujen ryhmien kanssa Koirakoulu Kompassilla. Vaikka muille on vetänyt jo reilun vuoden kursseja ja yksi ryhmistä on pysynyt koko vuoden käytännössä samana, ei oma motivaatio ole ollut kovin korkealla menneenä vuotena. Ilokseni voin kertoa, että tähän on tullut muutosta! Kävimme Caran kanssa ensimmäisissä hakutreeneissä 11.1. Siis tammikuussa!! Ja treenit olivat metsässä, missä ei ollut lunta! Samana iltana lumi (tähän mennessä pysyvä sellainen) satoi myös Helsinkiin. Treenit itsessään oli hyvät ja M niin kuin Motivaatio on myös Caran asia numero 1 tulevia harjoituksia suunniteltaessa. PK puolella piirin- ja rotumestaruus olisi tämän vuoden haaveena, SM-kokeita unohtamatta. Mutta näiden eteen täytyy saada paljon harjoituksia ja onnistumisia :)

 

Myös TOKOn suhteen puhaltaa uudet tuulet (tai ainakin pieni vire). Saatiin hallivuoro, eli meillä on Kirkkonummella joka toinen sunnuntai hallitreenit. Iso halli ja 3-4 treenaajaa. Täällä tosin pohjoisen treeneistä poiketen, treenataan yksi koirakko kerrallaan. Samalla saa korvaamatonta liikkuriharjoittelua + häiriötilanteita. Niitä ei voi harjoitella liikaa! Hallitreenien myötä oon ottanut itseäni jo enemmän niskasta kiinni ja alkanut miettimään evl:n liikkeiden vahvuuksia ja erityisesti heikkouksia. Paljon riittää töitä ja mm. ruutua ollaan harjoiteltu syksystä asti (aina silloin tällöin) ihan alusta. Tunnarin vahvistaminen ja ns. uudelleen opettaminen on yksi työnalla olevista asioista ja kolmas lienee ohjaajan keskittyminen. Näillä päästäisiin jo hyvin pitkälle! Kyllä Cara ne evl:n 1-tulokset vielä saa. Tämä vaan vaatii multa pientä panostusta kunnon treenien muodossa.

 

Viime sunnuntaina olimme Kompassilla tokokoulutuksessa kiitoksena joulukuun Messariviikonlopun dobo-esityksistä. Olimme siis Caran kanssa esiintymässä Messukeskuksen näyttelyiden yhteydessä Kompassin esityksessä. Esitys meni hyvin ja lienee löydän jostain pätkän, jonka linkitän tänne myöhemmin. Kiitoksena osallistujille järjestettiin parin tunnin tokotreenit, joissa käytiin läpi yksitellen tiettyjä liikkeitä. Me otimme ruudun (meni ihan perfecto) ja nopeat pysäytykset. Caran mielestä on kovin helppo ottaa pysäytyksen käskyn jälkeen pari pientä askelta. Tähän saatiin hyviä vinkkejä ja minua kehotettiin käyttämään enemmän mielikuvitusta (hassua, sitä samaa olen sanonut mille kurssilaisilleni).. Samalla sain ystävällisen vinkin, että Caraa pitäisi alkaa kohdella aina välillä kuin pentua. Eli välillä treeneissä olisi ihan helppoja autettuja liikkeitä (sivulle tulossa käsiapu jne.). Tällöin en syyllistyisi ainakaan liian kaavamaiseen treeniin.

IMG_4946-normal.jpg

Cara, mie ja Jeni jouluaattona 2013.

IMG_4982-normal.jpg

Mekin vastasimme piparihaasteeseen onnistuneesti!

IMG_4921-normal.jpg

Demonikoirat Napapiirillä joulupukin kammarin pääovilla.

Loppuun voisin vielä katsoa pikaisesti viime vuotta, vaikka tuntuu että eihän me juuri mitään tehty. Carasta tuli Latvian reissulla Latvian muotovalio ja Balttian muotovalio. Kesän yöttömänyön kokeissa saatiin hieno 1-tulos ja 2. sija, vaikka treenit ennen kokeita saattoi laskea yhden käden sormilla. Belgianpaimenkoirien rotumestaruuksissa Lahdessa henk.koht. suoritus meni penkin alle, mutta CityBelgien joukkue (johon siis kuuluimme) sai joukkuepronssia! Jeni puolestaan osallistui ensimmäisiin näyttelyihin ja sai heti ERIn ja SA:n ja oli PU4. Tänä kesänä osallistuin myös ensimmäistä kertaa belgianpaimenkoirien erkkareihin Joensuussa. Cara sai valioluokassa ERI:n ja SA:n, Jeni hyvän EH:n. Ei lainkaan hullumpi vuosi, vaikka tuntuu että eihän me edes mitään kummoista tehty :)